Seurassamme harjoiteltava Freestyle Combat on turvallisesti harjoiteltava realistinen kamppailulaji, jossa käytetään kaikenlaisia tekniikoita vapaasti tilanteen mukaan. Se soveltuu erinomaisesti niin kuntoiluun kuin itsepuolustukseenkin. Turvallisuus, viihtyisyys ja kunnolla tekeminen ovat meille tärkeitä.

Freestyle Combat eli karate + ju jutsu on päävalmentajamme Rolf Koivumäen, 8 dan, opettama harjoittelusysteemi, johon kuuluvat Aikidon, Judon, Karaten ja Kobudon tekniikat. Sekä Aikido että Judo on kehitetty vanhasta Japanilaisesta lähitaistelutaidosta Ju Jutsusta valikoimalla pehmeämpiä tekniikoita. Karate on historiallisesti eri alkuperää ja suoraviivaisemmin lyöntejä ja potkuja korostavaa. Kobudossa käytetään välineitä, kuten nunchakua (kaksiosaista pamppua) ja tonfaa (kahvallista pamppua) kehittämään koordinaatiota ja refleksejä. Kaikki nämä lajit, kuten myös lukkopaini ja vapaaottelu, kuuluvat Ju Jutsun monipuoliseen tekniikkavalikoimaan. Lue lisää historiasta sekä harjoitteluideologiastamme. Kuntopotkunyrkkeily puolestaan on sekä kuntoilua omana lajinaan, että oheisharjoittelua muille lajeille.


Kilpaileminen

Seuramme on Suomen karateliiton ja Suomen vapaaotteluliiton jäsen. Seuraavanlainen kilpaileminen on seuramme jäsenenä mahdollista:

 • Lukkopaini: otellaan lattialla käyttäen sidontoja ja hallintaotteita
 • Karateottelu: iskut, potkut, torjunnat ja kaadot.
 • Vapaaottelu: Pystyssä iskut, potkut, kaadot ja heitot. Lattialla vain sidonnat ja hallintaotteet.
 • Täydellinen vapaaottelu: iskut, potkut, kaadot, heitot, sidonnat ja hallintaotteet on sallittu, niin pystyssä kuin maassa, täysin vapaasti.

Kilpailutoimintaan ei ole pakko osallistua. Valtaosa seuramme harrastajista ei kilpaile.


Harjoitteluryhmät

Sankukai ry:ssä harjoittelijoiden ryhmät on jaettu ikäkausittain (lapset/aikuiset) ja osaamistason mukaan (aloittelijat/kauemmin harjoitelleen) turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi. Lisäksi seurassa on naisten-, miesten- ja sekaryhmiä:

 • lapset 5-7v
 • lapset 8-10v
 • lapset 11-13v
 • nuoret (14v+) ja aikuiset: Karate + Ju Jutsu, lukkopaini, kuntopotkunyrkkeily
 • naisten kuntopotkunyrkkeily
 • miesten kuntopotkunyrkkeily
 • vapaaotteluryhmä
 • otteluryhmä

Kilpailijoille järjestetään omat erilliset harjoitukset, joihin saavat osallistua vain otteluryhmään valitut harjoittelijat, koska ko. ryhmä harjoittelee kilpailumielessä kovemmin ja säännöllisesti. Otteluryhmään pääsee aktiivinen harjoittelija, joka on kiinnostunut harjoittelemaan kovemmin ja tavoitteena on joskus aloittaa säännöllinen kilpaileminen. Harjoittelija putoaa pois otteluryhmästä turvallisuussyistä jos harjoitteluaktiivisuus on vähäistä.


Harjoitteluasu

Harjoituksiin tullaan puhtaassa urheiluasussa. Lasten ja aikuisten Karate + Ju Jutsu -harjoituksissa käytetään viimeistään peruskurssin jälkeen perinteistä kamppailuasua (karatepuku). Kestävyytensä lisäksi se helpottaa heittojen opettelua. Muissa lajeissa (kuntopotkunyrkkeily, lukkopaini, vapaaottelu) käytetään useimmiten länsimaisia urheiluasuja. Kuntopotkunyrkeilyssä ja vapaaottelussa käytetään säkkihanskoja sekä jalkasuojia kolhujen välttämiseksi.


Jäsenmaksut

Salilta saat seuramme tilinumeron. Emme käsittele käteistä rahaa. Työttömille myönnetään 40% alennus vuosijäsenmaksusta (työttömyys on osoitettava) ja eläkeläisille 50% alennus.Seuraan voivat liittyä kaikki itsepuolustuksesta kiinnostuneet henkilöt

Uusille harrastajille Sankukai ry. pitää tammikuun ja syyskuun alussa peruskurssit, joiden kautta pääsee helposti ja turvallisesti mukaan itsepuolustuksen harjoitteluun. Henkilöt, jotka ovat aikaisemmin harjoitelleet itsepuolustuslajeja ja haluavat aloittaa harjoittelun seurassamme, voivat tiedustella salilla, missä ryhmässä harjoittelun voisi aloittaa.

Tervetuloa hikoilemaan kuntoilun ja itsepuolustuksen parissa!


Naisten kuntopotkunyrkkeilyä

.

Seuran päävalmentaja Rolf Koivumäki, 8 dan. Mawashigeri jodan (kierrepotku pään korkeudelle).

Freestyle Combat -harjoittelusysteemin on kehittänyt Rolf Koivumäki, joka on aloittanut kamppailulajien harjoittelun vuonna 1969. Koivumäki on kuulunut 70-luvulla Suomen karateliiton maajoukkueeseen, sekä Suomen karateliitto ry:n hallitukseen 70- ja 80-luvulla. Koivumäki on ollut karateliiton dan-kollegion jäsen 1970-90 luvuilla, josta ajasta hän oli suurimmaksi osaksi kollegion puheenjohtajana. Rolf Koivumäelle myönnettiin 8 dan vyöarvo vuonna 2016.