Seura

Seurassa harjoitellaan seuraavia lajeja: Free Style Combat ( = Karate, Judo, Ju Jutsu , Aikido, Kobudo ja vapaaottelu sekä K - 1 ) sekä seuran jäsenillä on oma kuntosali.

Sankukai ry:n harjoituksissa harjoiteltavat tekniikat: iskut, potkut, torjunnat, väistämisharjoittelua, irrottautumisia, kaatoja, heittoja, sidontoja, hallintaotteita ja säkki sekä pistehanskaharjoittelua. Harjoittelu on pääasiassa pariharjoittelua, jolloin harjoittelijat oppivat omaksumaan miten hyökkäävä vastustaja käyttäytyy. Esim. lyönnit nyrkillä, käsivarrella ja kyynärpäällä sekä erilaiset potkut jalkapöydällä, kantapäällä, säärellä ja polvella tehdään vapaasti kaikkialle tilannekohtaisesti. Harjoittelussa ei saa vahingoittaa toisia harjoittelijoita, kaikkien tekniikoiden tulee olla hallittuja.

Kilpailuja käydään seuraavasti: lattialla nk. paini, missä käytetään sidontoja ja hallintaotteita. Pystyssä vapaaottelua: kaadoin, heitoin ja lattialla sidontoja ja hallintaotteita sekä myös täydellistä vapaaottelua: missä erilaiset iskut, potkut, kaadot, heitot, sidonnat ja hallintaotteet ovat sallittu, niin pystyssä kuin maassa, täysin vapaasti. Karateottelua: iskuin, potkuin ja torjunnoin sekä kaadoin. Karateotteluja on kahdenlaisia: kevyt kontakti, missä ei saa vahingoittaa vastustajaa ja täyskontakti (K-1), missä pyritään tyrmäämään vastustaja. Kilpailutoimintaan ei ole pakko osallistua, kilpaileminen on täysin vapaaehtoista kaikille harrastajille.

Sankukai ry:ssä
harjoittelijoiden ryhmät on jaettu seuraavasti ikäkausittain ja vyötason mukaan turvallisuuden ja viihtyvyyden mukaan seuraavasti. Lapset 5 - 6 v. / 7 - 9 v. / 10 - 13 v. / 14 - 16 v. / aikuiset naiset ja miehet omissa ryhmissään. Ryhmät jaetaan aloittelijoiden ja pidempään harjoittelevien ryhmiin. Seuran kilpailijoille järjestetään omat erilliset harjoitukset, joihin saa osallistua vain otteluryhmään valitut harjoittelijat, koska ko. ryhmä harjoittelee kilpailumielessä kovemmin ja säännöllisesti. Otteluryhmään pääsee aktiivinen harjoittelija, joka on kiinnostunut harjoittelemaan kovemmin ja tavoitteena on joskus aloittaa säännöllinen kilpaileminen. Otteluryhmästä harjoittelija putoaa pois, jos harjoitteluaktiivisuus on vähäistä, turvallisuussyistä.

Seuraan voivat liittyä kaikki itsepuolustuksesta kiinnostuneet henkilöt. Uusille harrastajille Sankukai ry. pitää tammikuun ja syyskuun alussa peruskurssit, joiden kautta pääsee itsepuolustuksen harjoitteluun. Henkilöt, jotka ovat aikaisemmin harjoitelleet itsepuolustuslajeja ja haluavat alkaa harjoittelun seurassamme voivat tiedustella salilla, missä ryhmässä harjoittelun voisi aloittaa.

Tervetuloa hikoilemaan kuntoilun ja itsepuolustuksen parissa!

Seuran päävalmentaja Rolf Koivumäki / Mawashigeri jodan (kierrepotku pään korkeudelle).

Freestyle combat -harjoittelusysteemin on kehittänyt Rolf Koivumäki, joka on aloittanut kamppailulajien harjoittelun vuonna 1969. Koivumäki on kuulunut 70-luvulla Suomen karateliiton maajoukkueeseen, sekä Suomen karateliitto ry:n hallitukseen 70- ja 80-luvulla. Koivumäki on ollut karateliiton dan-kollegion jäsen 1970-90 luvuilla, josta ajasta hän oli suurimmaksi osaksi kollegion puheenjohtajana.