Vapaaottelu

Kuntoilijoille ja kilpailijoille

Vapaaottelu, englanninkieliseltä nimeltään Mixed Martial Arts eli MMA, koostuu muista lajeista tutuista tekniikoista, mutta se erottuu kilpailusääntöjensä puolesta. Vapaaottelukisoissa sallittuja kamppailulajien tekniikoita ei ole rajattu lajinmukaisesti, vaan kilpailijan käytössä on laajempi kirjo sallittuja tekniikoita.

Sankukaissa on jo vuosikymmeniä harjoiteltu karaten, ju jutsun, judon ja aikidon tekniikoita sekaisin (mistä on käytetty myös nimeä "Freestyle Combat").

Pitkä perinteemme eri kamppailulajien yhdistämisestä antaa vankan pohjan niille, jotka hakevat liikunnallista monipuolisuutta tai realistista itsepuolustusta tai niille, jotka haluavat vapaaottelun kilpailu-uralle.

Kilpauralla huipulle pääsee vain taidolla, ja se edellyttää pitkäjänteistä motivoitunutta harjoittelua. Asiantunteva valmennus, ammattimainen ote harjoitteluun ja kova motivaatio luovat tien menestykseen.

Harjoitusten sisältö

Vapaaotteluharjoitukset pidetään lukkopainiharjoitusten yhteydessä. Vapaaottelijat harjoittelevat eri osa-alueita: väistöjä, iskuja ja potkuja (kuten karatessa tai potkunyrkkeilyssä) sekä kaatoja, maahanvientejä, heittoja, hallintaotteita, kuristuksia ja nivellukkoja kuten judossa.

Harjoituksissa keskitymme tekniseen osaamiseen ja turvallisuuteen, joten kolhuja ei harjoittelijoille tule. Tämä mahdollistaa tehokkaa aktiivisen harjoittelun ilman loukkaantumisten tuomia katkoja. Vapaaottelun kisoissa puolestaan on kovuutta, eikä kolhuilta aina voi välttyä, mutta se on kilpauran ominaisuus.

Valmentaja

Lukkopainin ja vapaaottelun tekniikkaharjoittelusta ja harjoitusohjelmasta vastaa Rolf Koivumäki, 8 dan.