Harjoittelu

Kenelle kamppailulajit sopivat?

Kamppailu-urheilu sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Seuramme jäseniä yhdistää halu kuntoilla ohjatusti ja turvallisuudesta tinkimättä. Seuramme harjoitusvalikoimasta löytyy niin hikistä kuntoilua kuin realistista itsepuolustustakin. Kovempaa menoa kaipaaville puolestaan on vapaaottelun kilpailuryhmä varmasti mieleen. Seurassamme harjoitellaan viisivuotiaasta eläkeikään ja yli. Tervetuloa tutustumaan!

Harjoitukset

Harjoitusasu

Harjoituksiin tullaan puhtaassa urheiluasussa, ja koska harjoituksissa ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa, on henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen kaikkien viihtyvyyden takaamiseksi erittäin tärkeää. Jalat pestään ennen harjoitusmatolle menoa ja korut riisutaan turvallisuuden vuoksi.

Kaikissa karate & ju jutsu -harjoituksissa käytetään viimeistään peruskurssin jälkeen perinteistä kamppailuasua (karatepuku). Kestävyytensä lisäksi se helpottaa kaatojen ja heittojen opettelua. Muissa lajeissa (kuntopotkunyrkkeily, lukkopaini) käytetään useimmiten länsimaisia urheiluasuja. Kuntopotkunyrkeilyssä ja vapaaottelussa käytetään lisäksi säkkihanskoja sekä jalkasuojia.

Ryhmät

Harjoittelijoiden ryhmät on jaettu ikäkausittain (lapset 6—7v ja 8—10v, nuoret 10—13v, nuoret ja aikuiset) ja osaamistason mukaan turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi. Lisäksi seurassamme on kuntopotkunyrkkeilyryhmät erikseen naisille ja miehille sekä yhteisryhmä kaikille. Katso peruskurssit, lajikuvaukset ja tarkempi jaottelu aikataulustamme. Jokaisessa ryhmässä annetaan henkilökohtaista ohjausta.

Seuramme on Suomen karateliiton jäsen. Kilpailutoimintaan ei tarvitse osallistua. Valtaosa seuramme harrastajista ei kilpaile.

Harjoitteluideologiamme

Harjoitteluamme ohjaa nykytietämykseen perustuva urheiluvalmennus ja päävalmentajan vuosikymmenten valmennuskokemus. Erityisesti pyrimme tekniikoiden tekemiseen anatomisesti oikein, jolloin turhat vammat ja nivelkulumat vältetään ja liikeradat ovat optimaalisia ajatellen suoritusnopeuden nostoa taitojen karttuessa. Liikeratojen ja tekniikan muiden yksityiskohtien hiomiseen käytetään rutkasti aikaa. Ei voi juosta, ellei osaa ensin kävellä.

Harjoittelu on pääasiassa pariharjoittelua, jolloin harjoittelijat oppivat miten hyökkäävä vastustaja käyttäytyy. Harjoituksissa ei saa vahingoittaa toisia harjoittelijoita ja kaikkien tekniikoiden tulee olla hallittuja. Niin sanotusta katan harjoittelusta, eli kamppailutekniikoiden varjonyrkkeilyn omaisesta yksinharjoittelusta, on luovuttu. Harjoittelemme vastaavat tekniikat pariharjoitteina realistisuuden ja sovellettavuuden saavuttamiseksi.

Lajiimme kuuluu myös hillitty kontakti pariharjoituksissa ja väistön suosiminen kovien torjuntojen sijaan. Turha omien ja kaverin paikkojen rikkominen hidastaa kehittymistä ja sisältää turhia riskejä. Haluamme että treenikaveri on treenikunnossa vielä vuosienkin päästä. Agressiivisuutta ei salilla sallita, eikä myöskään sen ulkopuolella.

Teknisen perustan kaikelle harjoittelulle muodostaa liikkuminen, mikä nopeasti tehtynä ja hyvässä tasapainossa on yllättävän vaikeaa. Treeneissä harjoitellaankin osana muuta harjoittelua tukevia ja tasapainoisia asentoja sekä toisaalta kevyttä rentoa liikkumista (nopeutta). Myös kobudon tekniikoita voidaan harjoitella itsepuolustusmielessä tai koordinaatioharjoitteina. Harjoitusten variointi parantaa lajille ominaista ongelmanratkaisukykyä ja syventää osaamista.

Suoritusten turvallisuutta tekijälleen ja niiden vaikuttavuutta arvioidaan huomioiden

  • kamppailutilanne
  • fysiikan lait (massa, nopeus, lihasjännitys, pyörimismäärä, tukipiste/tasapaino, ...)
  • ihmisen anatomia (niin lyövän käden, potkaisevan jalan, kuin osumakohdankin)
  • henkilökohtaiset rajoitteet ja vahvuudet (notkeus, voima, pituus, mahdolliset vammat, …)

Edellä mainitut seikat huomioiva Freestyle Combat on valmennusmetodi, treenimetodi ja harjoitteluideologia. Se on ajatus siitä miten asioita pitää tehdä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Teemme ikimuistoisia tekniikoita parhaan kykymme ja modernin tiedon mukaan.