Kenelle kamppailulajit sopivat?

Kaikille!

Kamppailuharrastus sopii kaikille, ennakkoluulottomille ja etenkin ennakkoluuloisille. Otamme mielellämme haasteen vastaan ja osoitamme kamppailulajien harrastajia kohtaan ajoittain koetut stereotypiat vääriksi.

Kasvavassa joukossamme on  mm. sairaanhoitajia, opiskelijoita, lääkäreitä, insinöörejä, portsareita ja johtajia, tatuoinneilla tai ilman. Seuran jäseniä yhdistää halu kuntoilla, rennommin tai kovemmin, aina kuitenkin ohjatusti ja turvallisuudesta tinkimättä. Agressiivisuutta ei salilla sallita, eikä myöskään sen ulkopuolella.

Ohessa muutamia ryhmiä joihin sinäkin kenties kuulut. Mikäli kamppailuharrastuksen aloittaminen kiinnostaa voimme etsiä yhdessä sinulle sopivan lajin. Jäsenmaksun maksaneilla on oikeus harjoitella kaikkia lajeja ilman lisämaksuja ja käyttää kuntosalia joka päivä.

Seurassamme harjoitellaan muun muassa seuraavia lajeja: Karate, Ju-Jutsu, Vapaaottelu, Kuntopotkunyrkkeily, Lukkopaini, Freestyle Combat.

Lapset & Nuoret

Lapsille ja nuorille on omat ryhmänsä, joissa huomioidaan heidän erityistarpeet.

Turvallisuus on tärkeintä eikä seuran mittavan historian aikana ole koskaan tapahtunut vakavia vahinkoja. Harrastaminen parantaa kuntoa, liikkuvuutta, notkeutta, itsekuria ja kuuntelemisen taitoa. Ikä huomioidaan harjoituksissa, joissa opetetaan tekniikoita pystyssä ja matolla.

Lasten ja nuorten ryhmissä on käytössä vyöjärjestelmä, jolla palkitaan kehityksestä. Mustaan vyöhön on pitkä matka, jonka aikana nuoret ovat saaneet monia uusia kavereita.

Kuntoilijat

Meillä on tarjolla useita lajeja kuntoilusta kiinnostuneille.

Kuntopotkunyrkkeilyryhmät sekä naisille, että miehille ovat oiva paikka kunnon nostamiseen ja kehon kiinteyttämiseen. Harjoituksissa edetään oman kehon ehdoilla ja tempoa voi nostaa kunnon kohotessa. Kuntopotkunyrkkeily polttaa rajusti kaloreita ja taustalla soiva musiikki auttaa rutistamaan loppuun asti.

Freestyle Combat sopii myös kuntoilijoille, mutta kuntopotkunyrkkeilyyn verrattuna harjoittelussa korostuu enemmän itsepuolustuksellinen näkökulma. Käytännössä Freestyle Combat on ju jutsua johon kuuluvat seuraavien lajien tekniikat: aikido, judo, karate ja kobudo.

Lukkopaini sopii kuntoilijoille, jotka nauttivat kovasta väännöstä. Jahka perustekniikat on käyty läpi voit painia kahdesti viikossa voiman ja kunnon kasvaessa salakavalasti. Lukkopainiryhmässä käyvät myös vapaaottelua harrastavat ja joskus lukkopainin aloittaneet kiinnostuvat myös vapaaottelusta jollain aikavälillä. Ketään ei ole tarkoitus murjoa vaan lähtötasosi huomioidaan harjoituksissa.

Kilpailuhenkiset

Kaikki lajimme sopivat kilpailuhenkisille, jotka haluavat ylittää itsensä.

Eniten kilpailuissa käyviä on vapaaottelijoiden ryhmässä, jotka usein kilpailevat niin lukkopainissa kuin vapaaottelussakin.

Seurassamme on useita kokeneita kilpailijoita, jotka opastavat mielellään uusia harjoittelijoita kilpauralla etenemisessä.

Itsepuolustuksesta kiinnostuneet

Kaikki lajimme kartuttavat itsepuolustustaitoja, mutta itsepuolustus on selkeimmin esillä lasten, nuorten ja Freestyle Combat -ryhmien harjoituksissa.

Harjoitusten vetäjien pitkä kamppailulajitausta näkyy vaikkapa kuntopotkunyrkkeilyn harjoituksissa, joissa liikkeet pyritään tekemään myös teknisesti oikein, vaikka kunnon kohottaminen olisikin pääosassa.

Vaikka seuralla on pitkä historia emme ole jämähtäneet paikalleen, perinteisiä budokliseitä on karsittu ja pääpaino on oikeassa osaamisessa.

Vapaaottelusta kiinnostuneet

Vapaaottelu saatetaan kokea extreme-lajina ja media on huolehtinut tämän imagon ylläpidosta.

Harjoitusten tarkoitus ei ole muiden vahingoittaminen vaan tekniikoiden ja fyysisen kovuuden työstäminen. Vapaaottelussa ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita vaan yhtenä lähtökohtana on löytää tekniikat, jotka sopivat omalle ruumiinrakenteelle ja fysiikalle. Laji on muokkautunut nykyiseen muotoonsa otteluissa toimiviksi todettujen tekniikoiden kautta.

Otteluissa ei sallita kaikkia tekniikoita (esim. silmien vahingoittaminen) ja monet kokevatkin vaapaaottelun olevan enemmänkin urheilu kuin itsepuolustuslaji. Vaikka harjoitukset ovat fyysisesti kovia, pysyy meininkin rentona koko treenien ajan.