Harjoittelu
Kenelle kamppailulajit sopivat?
Kamppailu-urheilu sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Seuramme jäseniä yhdistää halu kuntoilla ohjatusti ja turvallisuudesta tinkimättä. Seuramme harjoitusvalikoimasta löytyy niin hikistä kuntoilua kuin realistista itsepuolustustakin. Kovempaa menoa kaipaaville puolestaan on vapaaottelun kilpailuryhmä varmasti mieleen. Seurassamme tällä hetkellä harjoittelevat lapset ja nuoret kaupungin liikuntatoimiston myöntämillä harjoitussalilla Katedraalikoululla, Vanha Suurtori 1, Turku. Sisäänkäynti salille on Nunnankadun puolelta. Ovet avataa liikuntatoimiston toiveiden mukaa 15 min. ennen harjoittelua. Ovet pidetään kiinni asiattomien vierailijoiden vuoksi, jolloin harjoittelijoiden vaatteita ym. ei vietäisiin.
Harjoitukset
Harjoitusasu
Harjoituksiin tullaan puhtaassa urheiluasussa, ja koska harjoituksissa ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa, on henkilökohtaisesta puhtaudesta huolehtiminen kaikkien viihtyvyyden takaamiseksi erittäin tärkeää. Harjoituksiin tullaan puhtailla tossuilla ja korut riisutaan harjoituksien ajaksi pois, pitkät hiukset on hyvä sitoa harjoituksien ajaksi myös käsien ja jalkojen kynnet pitää olla lyhyet turvallisuuden vuoksi.
Kaikissa karate & ju jutsu -harjoituksissa käytetään perinteistä kamppailuasua (karatepuku / ju jutsupuku), puku mahdollistaa kiinniottamiset paremmin kuin esim. t-paita. Nuorten harjoituksissa käytämme ns. säkkihanskoja, jolloin lyöntiharjoituksissa on turvallisempi tehdä kevyitä suorituksia kolhimatta harjoittelukaveria. Jalkineina käytetään sisätossuja tai myös ns. painitossuja jolloin erilaiset liikkumiset ovat turvallisempia kuin, jos oltaisiin paljain jaloin. Päähän ei saa harjoituksissa koskea millään suorituksilla turvallisuuden vuoksi.
Harjoitteluajatuksena seuralla.
Harjoitteluamme ohjaa nykytietämykseen perustuva urheiluvalmennus ja päävalmentajan vuosikymmenten valmennuskokemus. Erityisesti pyrimme tekniikoiden tekemiseen anatomisesti oikein, jolloin turhat vammat ja nivelkulumat vältetään ja liikeradat ovat optimaalisia ajatellen suoritusnopeuden nostoa taitojen karttuessa. Liikeratojen ja tekniikan muiden yksityiskohtien hiomiseen käytetään rutkasti aikaa. Ei voi juosta, ellei osaa ensin kävellä.
Harjoittelu on pääasiassa pariharjoittelua, jolloin harjoittelijat oppivat miten hyökkäävä vastustaja käyttäytyy. Harjoituksissa ei saa vahingoittaa toisia harjoittelijoita ja kaikkien tekniikoiden tulee olla hallittuja. Niin sanotusta katan harjoittelusta, eli kamppailutekniikoiden varjonyrkkeilyn omaisesta yksinharjoittelusta, on luovuttu. Harjoittelemme vastaavat tekniikat pariharjoitteina realistisuuden ja sovellettavuuden saavuttamiseksi.
Lajiimme kuuluu myös hillitty kontakti pariharjoituksissa, päähän kohdistetut suoritukset eivät saa koskettaa päätä ja väistön suosiminen kovien torjuntojen sijaan. Turha omien ja kaverin paikkojen rikkominen hidastaa kehittymistä ja sisältää turhia riskejä. Haluamme että treenikaveri on treenikunnossa vielä vuosienkin päästä. Agressiivisuutta ei salilla sallita, eikä myöskään sen ulkopuolella.
Teknisen perustan kaikelle harjoittelulle muodostaa liikkuminen, mikä nopeasti tehtynä ja hyvässä tasapainossa on yllättävän vaikeaa. Treeneissä harjoitellaankin osana muuta harjoittelua tukevia ja tasapainoisia asentoja sekä toisaalta kevyttä rentoa liikkumista (nopeutta). Myös ns. aseiden käsittely (kobudon, erilaisilla ei ampuma-aseilla harjoittelu) tekniikoita voidaan harjoitella itsepuolustusmielessä tai koordinaatioharjoitteina. Erilaisten harjoittelumuotojen muuntelulla parannetaan lajille ominaisia ongelmanratkaisukykyä ja syventää osaamista,