Kenelle kamppailulajit sopivat?

Kaikille!

Kamppailuharrastus sopii kaikille; ennakkoluulottomille ja etenkin ennakkoluuloisille. Otamme mielellämme haasteen vastaan ja osoitamme kamppailulajien harrastajia kohtaan ajoittain koetut stereotypiat vääriksi. Kasvavassa joukossamme on muiden muassa sairaanhoitajia, opiskelijoita, lääkäreitä, insinöörejä, portsareita ja johtajia - tatuoinneilla tai ilman. Seuran jäseniä yhdistää halu kuntoilla, rennommin tai kovemmin, aina kuitenkin ohjatusti ja turvallisuudesta tinkimättä. Agressiivisuutta ei salilla sallita, eikä myöskään sen ulkopuolella. Seurassamme harjoitellaan Freestyle Combat -lajia, johon kuuluvat kuntopotkunyrkkeily, lukkopaini, karate ja ju jutsu sekä vapaaottelun eri muodot. Voit harjoitella näistä haluamiasi lajeja, tai valintasi mukaan vaikka kaikkia. Ohessa muutamia ryhmiä joihin sinäkin kenties kuulut. Mikäli kamppailuharrastuksen aloittaminen kiinnostaa voimme etsiä yhdessä sinulle sopivan lajin. Jäsenmaksun maksaneilla on oikeus harjoitella kaikkia lajeja ilman lisämaksuja ja käyttää kuntosalia aina salin ollessa avoinna eli kuutena iltana viikossa.

Lapset & Nuoret

Lapsille ja nuorille on omat ryhmänsä, joissa huomioidaan heidän erityistarpeensa ja ikä. Turvallisuus on tärkeintä eikä seuran mittavan historian aikana ole koskaan tapahtunut vakavia vahinkoja.

Harjoituksissa opetetaan kamppailutekniikoita pystyssä ja matolla painien. Harrastaminen parantaa kuntoa, liikkuvuutta, notkeutta, itsekuria ja kuuntelemisen taitoa.

Lasten ja nuorten ryhmissä on käytössä vyöjärjestelmä, jolla palkitaan kehityksestä. Mustaan vyöhön on pitkä matka, jonka aikana nuoret saavat monia uusia kavereita.

Kuntoilijat

Meillä on tarjolla useita ryhmiä kuntoilusta kiinnostuneille.

Kuntopotkunyrkkeilyryhmät sekä naisille, että miehille ovat oiva paikka kunnon nostamiseen ja kehon kiinteyttämiseen. Harjoituksissa edetään oman kehon ehdoilla ja tempoa voi nostaa kunnon kohotessa. Kuntopotkunyrkkeily polttaa rajusti kaloreita ja taustalla soiva musiikki auttaa rutistamaan loppuun asti.

Lukkopaini sopii kuntoilijoille, jotka nauttivat kovasta väännöstä. Harjoituksissa käydään monipuolisesti läpi vastustajan maahanvientejä, hallintaotteita lattialla, nivellukkoja ja kuristuksia. Jahka perustekniikat on käyty läpi voit painia kahdesti viikossa voiman ja kunnon kasvaessa salakavalasti. Lukkopainiryhmässä käyvät myös vapaaottelua harrastavat ja joskus lukkopainin aloittaneet kiinnostuvat myös vapaaottelusta jollain aikavälillä. Ketään ei ole tarkoitus murjoa, vaan lähtötasosi huomioidaan harjoituksissa.

Kaikkien harjoittelijoiden käytössä on salin aukioloaikoina, eli kuutena iltana viikossa, myös seuran monipuolinen punttisali, josta on kuva oikealla. Erityisesti naisten kuntopotkunyrkkeilyryhmän jäseniä on näkynyt viime aikoina laittamassa rautaa liikkeeseen, mutta voimaharjoittelusta olisi hyötyä kaikille.

Karate + Ju Jutsu sopii monipuolisuutta hakevalle kuntoilijalle erinomaisesti. Vastustajan huomioiminen paritekniikoissa tuo paljon ajattelullisia haasteita ja mielenkiintoa. Kuntopotkunyrkkeilyyn verrattuna harjoittelussa korostuu enemmän itsepuolustuksellinen näkökulma. Vaikka harjoituksiin sisältyvät myös lukkopainin tekniikat, tehdään valtaosa harjoittelusta kuitenkin pystyssä ja liikkuen. Käytännössä harjoitteluun kuuluvat seuraavien lajien tekniikat: Aikido, Judo, Karate ja Okinawan Kobudo. Karate + Ju Jutsu -harrastajat hyötyvät toki myös kuntopotkunyrkkeily- ja lukkopainiharjoituksissa käynnistä.

Kilpailuhenkiset

Kaikki lajimme sopivat kilpailuhenkisille, jotka haluavat ylittää itsensä.

Monipuolinen harjoittelu, asiantunteva valmennus, ammattimainen ote harjoitteluun ja kova henkilökohtainen motivaatio on tie menestykseen. Se mitä tehdään, tehdään kunnolla, nopeasti, voimakkaasti ja kohdilleen.

Eniten kilpailuissa käyviä on vapaaottelijoiden ryhmässä, jonka jäsenet kilpailevat usein niin lukkopainissa kuin vapaaottelussakin.

Seurassamme on useita kokeneita kilpailijoita, jotka opastavat mielellään uusia harjoittelijoita kilpauralla etenemisessä.

Itsepuolustuksesta kiinnostuneet

Kaikki lajimme kartuttavat itsepuolustustaitoja, mutta itsepuolustus on selkeimmin esillä Karate + Ju Jutsu -ryhmien harjoituksissa. Harjoittelemme nimenomaan vanhaa itsepuolustuksellista karatea, karate jutsua, jonka juuret ulottuvat vähintään 1800-luvulle, sekä Ju Jutsua, joka on alkujaan Japanin samuraiden aseeton lähitaistelutaito. Vaikka näissä harjoituksissa harjoitellaan luonnollisesti myös judosta ja lukkopainista tuttuja mattotekniikoita, ei mikään estä hakemasta lisää ja erilaista kokemusta myös erillisistä lukkopainitreeneistä. Myös kuntopotkunyrkkeily tukee harjoittelua.

Harjoitusten vetäjien pitkä kamppailulajitausta näkyy myös kuntopotkunyrkkeilyn harjoituksissa, joissa liikkeet pyritään tekemään teknisesti oikein, vaikka kunnon kohottaminen onkin pääosassa.

Vaikka seuralla on pitkä historia emme ole jämähtäneet paikalleen. Perinteisiä budokliseitä on karsittu ja pääpaino on oikeassa osaamisessa.

Vapaaottelusta kiinnostuneet

Vapaaottelu saatetaan kokea extreme-lajina ja media on huolehtinut tämän imagon ylläpidosta.

Harjoitusten tarkoitus ei ole muiden vahingoittaminen vaan tekniikoiden ja fyysisen kovuuden työstäminen.

Vapaaottelussa ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita vaan yhtenä lähtökohtana on löytää tekniikat, jotka sopivat omalle ruumiinrakenteelle ja fysiikalle. Laji on muokkautunut nykyiseen muotoonsa otteluissa toimiviksi todettujen tekniikoiden kautta.

Otteluissa ei sallita kaikkia tekniikoita (esim. silmien vahingoittaminen) ja monet kokevatkin vaapaaottelun olevan enemmänkin urheilu kuin itsepuolustuslaji. Vaikka harjoitukset ovat fyysisesti kovia, pysyy meininkin rentona koko treenien ajan.

Monipuolinen harjoittelu, asiantunteva valmennus, ammattimainen ote harjoitteluun ja kova henkilökohtainen motivaatio on tie menestykseen. Lukkopaini on hyvä oheisharjoite vapaaottelijoillekin.

Seurassamme on useita kokeneita kilpailijoita, jotka opastavat mielellään uusia harjoittelijoita kilpauralla etenemisessä.